10 دستور پخت غذا در هواپز یا سرخ کن بدون روغن

دستور پخت غذا در سرخ کن بدون روغن

پیشرفت‌های علمی و افزایش آگاهی عمومی در مورد سلامتی، افراد را به دنبال روش های سالم‌تر طبخ غذا سوق داده است. امروزه مردم از رژیم غذایی غنی از مواد مغذی و روش‌های پخت سالم پیروی می‌کنند، زیرا زندگی را ارزشمند می‌دانند. پس اگر از طرفداران غذاهای سالم هستید، هواپز می‌تواند گزینه خوبی برای شما باشد. هواپز با ارائه روشی سالم‌تر برای طبخ غذاهای سرخ‌ شده به شما کمک می‌کند تا از یک وعده غذای خوشمزه و سالم لذت ببرید. در این مطلب به 10 دستور پخت غذا در هواپز می‌پردازیم.

هواپز چیست؟
هواپز (Air Fryer) اساساً نسخه سالم‌تر سرخ کن با روغن است. به جای پختن غذا با غوطه ور کردن آن در روغن داغ، غذا را تنها با هوا می‌پزند. همانطور که هوا در اطراف غذا می‌چرخد، بافت خوشمزه و تردی را ایجاد می‌کند. المنت‌های گرمایشی در قسمت بالایی هواپز قرار دارند که با یک فن بزرگ و قدرتمند همراه هستند. این فن با گردش هوای گرم در کل محفظه باعث طبخ غذا می‌شود. از مزایای اصلی هواپزها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تهیه غذا به شیوه‌ای سالم‌تر با کالری کمتر
  • صرفه جویی در زمان (سرعت بالا در طبخ)
  • مصرف مواد غذایی اضافی مانند روغن

در هواپز چی بپزیم؟

از سبزیجات سرخ شده مانند بروکلی، مارچوبه، قارچ و گل کلم گرفته تا غذاهای پروتئنی مانند گوشت، استیک، همبرگر و حتی دنده، غذاهایی که می‌توانید در هواپز درست کنید تقریبا نامحدود هستند. هواپز می‌تواند هر غذایی را طبخ کند. همچنین امکان گرم کردن غذای مانده را دارد.

10 دستور پخت غذا در هواپز
در ادامه به 10 دستور غذایی محبوب برای تهیه با هواپز اشاره می‌کنیم:

 

طرز تهیه برگر در هواپز

پخت همبرگر در هواپز یکی از بهترین روش‌های طبخ همبرگر است! همرگری که با هواپز تهیه شود، آبدار و لذیذ است و از همه بهتر، درست کردن آن بسیار راحت و سریع خواهد بود.
زمان آماده سازی: 19 دقیقه
مقدار: برای چهار نفر
کالری: 515 کیلو کالری

    مواد لازم:

  • گوشت چرخ کرده: 400 گرم
  • نمک و فلفل: نصف قاشق چایخوری
  • پودر سیر: نصف قاشق چایخوری
  • پودر پیاز: نصف قاشق چایخوری
  • سس ووسترشر: یک و نصف قاشق چایخوری
  • نان برگر: 4 عدد
  • کره: 4 قاشق غذاخوری

 

مراحل تهیه:
گوشت چرخ کرده را در یک کاسه بزرگ بریزید. نمک، پودر سیر و پودر پیاز، با یک چهارم قاشق چایخوری را گوشت ترکیب کنید. فلفل سیاه و سس ووسترشر را نیز اضافه کنید.

  • با دستان خود مخلوط همبرگر را با هم ترکیب کنید.
  • مخلوط گوشت چرخ کرده را به چهار توپ مساوی تقسیم کنید.
  • هر توپ را به صورت شکل گرد در آورید.
  • هواپز را تا 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
  • همبرگرها را در هواپز قرار دهید. مطمئن شوید که فضای زیادی بین هر همبرگر وجود دارد.
  • به مدت 7 دقیقه هر طرف را بپزید.
  • سپس همبرگر را از هواپز درآورید و مراحل سرو غذا را انجام دهید.

 

 

طرز تهیه قارچ در سرخ کن بدون روغن

قارچ یک پیش‌ غذا، غذای جانبی، میان ‌وعده یا حتی یک وعده غذایی سبک در کنار غذای اصلی است. قارچ بسیار خوشمزه است به راحتی درست می‌شود. قارچ‌ها در کمترین زمان آماده می‌شوند و می‌توانند غذایی بسیار مقوی باشند.
زمان آماده سازی: 31 دقیقه
وعده‌های غذایی: برای 4 نفر
کالری: 36 کیلو کالری

    مواد لازم:

  • قارچ: 200 گرم
  • آرد: یک دوم فنجان
  • تخم مرغ: 3 عدد
  • آرد سوخاری: یک و نیم فنجان
  • پودر سیر: یک و نیم قاشق چایخوری
  • پودر پیاز: یک و نیم قاشق چایخوری
  • فلفل قرمز: 1 قاشق چایخوری
  • نمک و فلفل سیاه: یک چهارم قاشق چایخوری
  • اسپری روغن زیتون: به مقدار لازم

 

مراحل تهیه:

  • ابتدا قارچ‌ها را تمیز کنید. هر قارچ را به چهار قسمت تقسیم کنید و دوباره هر قسمت را از وسط نصف کنید (هر قارچ برابر با 8 قطعه خواهد بود).
  • یک دوم فنجان آرد را در یک بشقاب بریزید. به طور جداگانه، 3 تخم مرغ را در یک کاسه با همزن بزنید.
  • در کاسه دوم، یک و نیم فنجان آرد سوخاری را به همراه پودر سیر، پودر پیاز، پاپریکا دودی، چاشنی ایتالیایی، نمک و فلفل بریزید. مواد را هم بزنید تا آرد سوخاری کاملا با چاشنی ترکیب شود.
  • قارچ‌های خرد شده را در آرد بریزید تا مخلوط شوند، سپس در تخم‌ مرغ‌ها بریزید. در آخر آنها را در مخلوط آرد سوخاری ادویه‌دار بریزید تا کاملا آغشته شوند.
  • قارچ‌ها را روی بشقاب یا سطح صاف بچینید. به آرامی روغن زیتون را فقط روی قارچ‌ها سپری کنید.
  • یک سوم از قارچ‌ها را در سبد هواپر بچینید. به مدت 7 دقیقه در دمای 360180 درجه سانتی گراد بپزید. برای جلوگیری از شلوغی بیش از حد سرخ کن، قارچ‌ها را به صورت دسته‌ای بپزید.
  • بعد از خارج کردن از سرخ کن کمی روی آنها نمک بپاشید و بلافاصله سرو کنید. یادداشت

 

 

طرز تهیه ناگت مرغ با هواپز

ناگت مرغ در هواپز بسیار ترد و خوشمزه می‌شوند. ناگت‌های خانگی با هزینه کمتری تهیه می‌شوند و سالم‌تر هستند. پیشنهاد می‌کنیم برای فرزندان کوچک خود این ناگت‌هایی با ظاهر فانتزی درست کنید.
زمان آماده سازی: 45 دقیقه
وعده‌های غذایی: برای چهار نفر
کالری 601 کیلو کالری

    مواد مورد نیاز:

  • سینه مرغ: چهار تکه
  • پودر سیر: 2 قاشق چایخوری
  • نمک: 1 قاشق چایخوری
  • فلفل: 1 قاشق چایخوری
  • پاپریکا: 2 قاشق چایخوری
  • آرد: 2 فنجان
  • پودر قند: یک چهارم فنجان
  • تخم مرغ: 2 عدد
  • شیر: 1 فنجان

 

مراحل تهیه:

  • سینه‌های مرغ را خرد کنید و با شیر در ظرفی جدا مخلوط کنید. سپس روی مواد را بپوشانید و به مدت 30 دقیقه تا یک شب در یخچال قرار دهید تا مرغ به خوبی مرینیت شود.
  • پس از مرینیت شدن مرغ، 2 عدد تخم مرغ را با همزن بزنید و به کاسه مرغ اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
  • هواپز خود را از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید. در یک کیسه زیپ‌دار، موادی مانند آرد، پودر قند، نمک، فلفل، پودر سیر و پاپریکا را با هم مخلوط کنید. کیسه را تکان دهید تا همه مواد با هم خوب مخلوط شوند.
  • با استفاده از یک قاشق سوراخ‌دار، نیمی از مرغ را داخل کیسه زیپ‌دار بریزید. خوب تکان دهید تا مرغ با مواد مخلوط شود. با استفاده از یک قاشق سوراخ‌دار دیگر، مرغ روکش شده را بردارید و کنار بگذارید. این کار را با نیمه دوم مرغ تکرار کنید.
  • سینی هواپز را با روغن زیتون اسپری کنید و مرغ را داخل آن قرار دهید. سپس مرغ‌ها را با روغن اسپری کنید.
  • مرغ‌ها را به مدت 20 تا 25 دقیقه در هواپز کنید تا طلایی و ترد شوند. سپس نوش جان کنید.

 

 

طرز تهیه استیک در هواپز

بهترین استیک یا فیله مینیون را در کمتر از 10 دقیقه با سس کره سیر با هواپز تهیه کنید. بدون شک، این دستور پخت استیک در هواپز را همه اعضای خانواده دوست خواهند داشت.
زمان آماده سازی: 13 دقیقه
وعده‌های غذایی: برای دو نفر
کالری: 493 کیلو کالری

    مواد مورد نیاز:

  • استیک فیله مینیون: 2 عدد
  • نمک و فلفل: 2 قاشق غذاخوری
  • کره سیر یا کره معمولی: 2 قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون: 2 قاشق غذاخور

 

مراحل تهیه:

  • نمک و فلفل را به دو طرف استیک بزنید و حداقل 2 ساعت یا یک شب در یخچال قرار دهید.
  • هر طرف هر دو استیک را با 1 قاشق غذاخوری کره سیر یا کره معمولی برس بزنید. سپس هر کدام را باید با روغن زیتون خوب آغشته شوند.
  • فیله‌ها را در هواپز قرار دهید و به مدت تقریبی 4 دقیقه در دمای 200 درجه سانتی گراد بپزید. استیک‌ها را برگردانید و حدود 4 دقیقه دیگر بپزید.
  • استیک‌ها را از هواپز خارج کنید و روی هر فیله یک قاشق غذاخوری کره سیر بزنید. قبل از برش استیک را به مدت 10 دقیقه استراحت دهید و سپس نوش جان کنید.

 

 

طرز تهیه تکه‌های گوشت گاو در هواپز

تکه‌های گوشت گاو با هواپز از بیرون ترد و از درون لطیف می‌شوند. به لطف جادوی هواپز، از گوشت گاو کاملا چاشنی‌ شده و قهوه‌ای مایل به طلایی به سالم‌ترین شکل ممکن لذت ببرید.
زمان آماده سازی: 16 دقیقه
وعده‌های غذایی: برای دو نفر
کالری: 493 کیلو کالری

  • گوشت گاو بدون استخوان: 4 تکه
  • آرد سوخاری: 1 فنجان
  • پنیر پارمزان رنده شده: یک چهارم فنجان
  • پاپریکا: یک دوم قاشق چایخوری
  • پودر سیر: یک دوم قاشق چایخوری
  • تخم مرغ: 2 عدد
  • نمک: یک چهارم قاشق چایخوری
  • فلفل: یک چهارم قاشق چایخوری

 

مراحل تهیه:

  • پانکو، پنیر پارمزان، پاپریکا، پودر سیر و نمک و فلفل را در یک کاسه با هم ترکیب کنید. در یک کاسه جداگانه، تخم مرغ‌ها را هم بزنید.
  • ابتدا تکه‌های گوشت را در تخم مرغ‌ها قرار دهید. سپس در مخلوط پودر سوخاری ببرید و فشار دهید تا خرده‌ها به گوشت بچسبند. هر دو طرف گوشت‌ها را بپوشانید و به آرامی مقدار اضافی آن را تکان دهید.
  • هواپز را تا 200 درجه سانتی گراد گرم کنید. پس از گرم شدن، هر طرف گوشت را با اسپری پخت اسپری کنید و در سبد هواپز قرار دهید.
  • 5 دقیقه بپزید، سپس برگردانید و 4 تا 6 دقیقه دیگر بپزید تا قهوه‌ای و ترد شود. دمای داخلی را با استفاده از دماسنج گوشت اندازه گیری کنید (باید به 60 درجه سانتی گراد برسد).
  • گوشت‌ها را هواپز بیرون بیاورید و 5 دقیقه قبل از سرو بگذارید استراحت کند. سپس آنها را نوش جان کنید.

 

 

طرز تهیه گل کلم در ایرفرایر

گل کلم در هواپز بسیار آسان درست می‌شود و به راحتی یکی از بهترین دستور العمل‌های هواپز برای طعم و بافت شگفت انگیزشان است!
زمان آماده سازی: 30 دقیقه
وعده‌های غذایی: برای 4 نفر
کالری: 315 کیلو کالری

    مواد لازم:

  • گل کلم: یک عدد
  • آرد بدون گلوتن: سه چهارم فنجان
  • شیر سویا شیرین نشده: سه چهارم فنجان
  • آرد سوخاری: سه چهارم فنجان
  • پودر سیر: 1 قاشق چایخوری
  • پاپریکا دودی: 1 قاشق چایخوری
  • نمک: 1 قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه: 1 قاشق چایخوری
  • سس باربیکیو وگان: یک دوم فنجان
  • سس بوفالو وگان: یک دوم فنجان
  • پیاز کوچک برای تزئین (اختیاری): 2 عدد

 

مراحل تهیه:

  • گل کلم را به ابعاد کوچک خرد کنید. در یک کاسه بزرگ، آرد، شیر و ادویه‌های خود را با هم مخلوط کنید. خوب هم بزنید تا ترکیب شوند. آرد سوخاری خود را در ظرفی جداگانه نگه دارید.
  • هر تکه از گل کلم را به مواد آغشته کنید تا در خمیر ترکیب شود، سپس داخل آرد سوخاری بغلتانید.
  • تکه‌های گل کلم را به هواپز خود منتقل کنید. هواپز را در دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 8 تا 10 دقیقه سرخ کنید تا طلایی مایل به قهوه‌ای شود. چند بار در طول فرآیند پخت، سبد را متوقف کرده و به خوبی تکان دهید تا همه قسمت‌های گل کلم‌ها قهوه‌ای شوند.
  • در حالی که تکه‌های گل کلم در حال پختن هستند، سس باربیکیو را با سس بوفالو در یک کاسه جداگانه مخلوط کنید.
  • وقتی پخت تکه‌های گل کلم بال‌های تمام شد، آنها را برای سرو آماده کنید.

 

 

طرز تهیه دنده‌های گوشت در هواپز

آموزش درست کردن دنده‌های گوشت با استفاده از چند ماده ساده فقط در 35 دقیقه طول می‌کشند. دنده‌های گوشت که با هواپز تهیه می‌شوند، بسیار خوشمزه و سالم هستند.
زمان آماده سازی: 38 دقیقه
وعده‌های غذایی: برای چهار نفر
کالری: 744 کیلو کالری

    مواد لازم:

  • دنده گوسفندی: 1.5 دنده گوسفندی
  • سس باربیکیو: یک دوم فنجان
  • نمک و فلفل سیاه: دو قاشق غذاخوری

 

مراحل تهیه:

  • هواپز را تا 180 درجه سانتی گراد گرم کنید. در حین گرم شدن، دنده‌ها را به 4 قسمت مساوی برش دهید. نمک و فلفل را در یک کاسه ترکیب کنید و خوب مخلوط نمایید. دنده‌ها را از هر دو طرف مزه‌دار کنید.
  • دنده‌ها را روی توری قرار دهید. 30 دقیقه در هواپز سرخ کنید و در 15 دقیقه بچرخانید. بعد از گذشت 30 دقیقه، دنده‌ها را با سس باربیکیو بمالید و 5 دقیقه دیگر در هواپز سرخ کنید.
  • دنده‌ها را از هواپز خارج کنید و برش بزنید، سرو کنید و از خوردن آنها لذت ببرید.

 

 

طرز تهیه مارچوبه در هواپز

راه حل عالی برای دریافت سبزیجات سبز، مارچوبه سرخ شده در هواپز است. مارچوبه‌ها را می‌توانید از هواپز طبخ کنید تا در کنار غذاهای دیگر بتوانید فیبر دریافت کنید.
زمان آماده سازی: 11 دقیقه
وعده‌های غذایی: برای چهار نفر
کالری 277 کیلو کالری

  • مارچوبه ترجیحاً نازک و بریده شده: 500 گرم
  • آرد همه منظوره: 1 فنجان
  • آرد سوخاری: 1 فنجان
  • پودر سیر: یک چهارم قاشق چایخوری
  • فلفل قرمز: یک دوم قاشق چایخوری
  • تخم مرغ: 2 عدد
  • نمک: مقدار کافی

 

مراحل تهیه:

  • مارچوبه را در آب سرد بشویید و خشک کنید.
  • آرد همه منظوره را به یک ظرف یا بشقاب بزرگ اضافه کنید.
  • آرد سوخاری را با پودر سیر و فلفل قرمز مخلوط کنید.
  • 2 تخم مرغ را به یک کاسه بزرگ مخلوط کنید.
  • مارچوبه را در تخم مرغ آغشته کنید، سپس در آرد بغلتانید. دوباره در تخم‌ مرغ‌ها آغشته کنید، سپس با آرد سوخاری بپوشانید.
  • مارچوبه‌های مزه‌دار شده را به صورت یک لایه به هواپز خود منتقل کنید. اگر دو قفسه در هواپز خود دارید، می‌توانید هر دو را با مارچوبه‌ها پر کنید.
  • هواپز را روی 1800 وات در 200 درجه سانتی گراد به مدت 7 دقیقه تنظیم کنید.
  • مارچوبه را با انبر برداشته و با سس سرو کنید.

 

 

طرز تهیه بیکن در سرخ کن بدون روغن

این کار بسیار ساده‌تر از تهیه بیکن در اجاق گاز یا فر است و فقط 10 دقیقه طول می‌کشد.
زمان آماده سازی: 12 دقیقه
وعده‌های غذایی: برای دو نفر
کالری: 189 کیلو کالری

  • بیکن ضخیم: 500 گرم
  • روغن زیتون: فقط برای اسپری کردن

 

مراحل تهیه:

  • هواپز خود را از قبل با دمای 180 سانتی گارد گرم کنید. هواپز را با روغن زیتون اسپری کنید، سپس بیکن را به صورت یک لایه روی سینی یا سبد قرار دهید.
  • به مدت 10 دقیقه بپزید تا هر دو نیمه بیکن به خوبی طبخ شوند. سپس سرو کنید و از خوردن آنها لذت ببرید.

 

 

طرز تهیه پیتزا در هواپز

طرز تهیه پیتزای مرغ در هواپز بسیار ساده است! شما بعد از 2 ساعت و نیم می‌توانید یک پیتزای خوشمزه خانگی برای اعضای خانواده تهیه کنید.
زمان آماده سازی: 12 دقیقه
وعده‌های غذایی: برای دو نفر
کالری: 874 کیلو کالری

 

 

  • آب گرم: یک فنجان
  • شکر: 2 قاشق چایخوری
  • مخمر خشک: 2 و یک چهارم قاشق چایخوری
  • آرد همه منظوره: 3 و یک دوم فنجان آرد
  • روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک: 2 قاشق چایخوری
  • سس باربیکیو: یک فنجان
  • پنیر موزارلای رنده شده: 2 فنجان
  • پیاز: یک دوم فنجان
  • سینه مرغ پخته شده: 2 تکه

 

مراحل تهیه:

  • هواپز خود را از قبل با دمای 180 سانتی گراد گرم کنید. هواپز را با روغن زیتون اسپری کنید، سپس بیکن را به صورت یک لایه روی سینی یا سبد قرار دهید.
  • به مدت 10 دقیقه بپزید تا هر دو نیمه بیکن به خوبی طبخ شوند. سپس سرو کنید و از خوردن آنها لذت ببرید.
احسان
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *